kuva

Tältä E-lukuun perustuvan energiatodistuksen etusivun tulee näyttää..

Usein on kysytty mikä on energiatodistuksen tavoite – järkeä vai ei?

Vastaus kysymykseen voidaan yrittää tiivistää seuraavasti. Energiatodistuksen käyttöönoton tavoitteena tulee olemaan se, että se tulee nostamaan rakennusten energiatehokkuuden osto- ja vuokraustilanteessa yhdeksi tärkeäksi valintakriteeriksi.

Toisaalta energiatodistus tulee lisäämään vertailutietoa rakennusten välillä. Lisäksi se tulee auttamaan kiinteistönomistajia kiinnittämään huomiota rakennusten energiatehokkuuteen ja energian käyttöön.

Talotekniikka lehti kertoi numerossaan 1/2015, että "hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä. Tietojärjestelmä kokoaa energiatodistukset yhteen palveluun ja lisää mahdollisuuksia todistustietojen vertailuun." Kun tietojärjestelmä tullaan saamaan käyttöön, niin ARA tulee tuottamaan hyödyllistä vertailutietoa energiatodistuksista. Energiatodistusten tilaajat tulevat saamaan vertailutietoa rakennusluokittain. On esitetty, että energiatodistus tulee ohjaamaan tulevaisuudessa vahvemmin kuluttajien päätöksentekoa samaan tapaan kuin kodinkoneiden energialuokitus.

Puhelin numero: 044 2582 199

Sähköposti: energiatodistuskuntoon(at)elisanet.fi

Osoite: Talvikki 2, 40520 Jyväskylä